Bullseye-WifiHet bedrijf Bullseye zal in het najaar van dit jaar beginnen met het verstrekken van gratis internet in de 37 grootste stadscentra van Nederland. De kosten van het netwerk zullen worden bekostigd met behulp van reclame-inkomsten. Gebruikers krijgen eens per vijf minuten voor enkele seconden een advertentie te zien.

Hoewel enkele gemeenten al op eigen initiatief gratis draadloos internet aanbieden, blijkt in praktijk dat hier vaak hoge kosten aan verbonden zijn. Het lukt de gemeenten over het algemeen dan ook niet om tot een rendabel systeem te komen. Bullseye denkt met het reclamemodel wel een kostendekkend model te hebben en zij vragen daarom niet aan een bijdrage van de overheid of winkeliers.

Bullseye heeft aangegeven dat gebruik van de dienst volledig anoniem is en persoonsgegevens zullen niet aan WiFi-gebruik worden gekoppeld. Wie gebruik wil maken van de dienst zal eenmalig moeten inloggen en daarna kan onbeperkt en gratis gebruik worden gemaakt van de nieuwe dienst van Bullseye.